GalantVR4.org The Mitsubishi Galant VR-4 Forum
Galant VR-4 Forums » Galant VR-4 » Technical Discussions » ZR4 Misfire issue
Previous thread Next thread

ZR4 Misfire issue


celm
Junior Member


Galant VR-4 org Post #: 1242144 posted 04/01/18 10:06 AM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
I had my 89 ZR4 with cyclone motor detailed and now has a miss fire , I knew it was probably from water. I was going to change the plugs and wires anyway , so I did that and cyl 1 and 2 aren't really firing. if you put a plug in the wire of 1 and 2 and ground it the plug sparks ,seems like the plug isn't sparking when its screwed into the head. I didn't cross the wires as I removed 1 wire at a time and replaced with new one , for shits and giggles I did a compression test and got 160 across the board . Any ideas or where to check next


Edited by celm (04/01/18 10:39 AM)

Posts: 33 | From: oviedo fl | Member Since: 08/14/14 | IP: (2600:1700:b420:d) | Report this post to a Moderator

bradrs
Member


Galant VR-4 org Post #: 1242165 posted 04/02/18 11:02 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
unplug the power transistor connector and coil pack connectors, make sure everything is dried out in there. I've had a little water get into the back of the power transistor, and it cause some shorts.

Posts: 119 | From: Alta Loma, CA | Member Since: 02/01/14 | IP: (209.58.138.227) | Report this post to a Moderator

iceman69510
Turn Right Racing
855/2000


Galant VR-4 org Post #: 1242166 posted 04/03/18 06:51 AM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
Also, it bears mentioning (although hopefully you checked this being in the spark plug wells), but make sure there is no water at the bottom of those.



91 VR4 855 Nile Black
92 VR4 828 Belize Green-SOLD
91 VR4 115 Nile Black -SOLD

Posts: 10527 | From: Michigan | Member Since: 03/05/01 | IP: (205.144.100.200) | Report this post to a Moderator

celm
Junior Member


Galant VR-4 org Post #: 1242182 posted 04/04/18 07:16 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post   
thanks for the post

end up being fuel issue as sediment was sucked in, it was just coinincident it happened when it was getting detailed. now going to drop tank and clean it, new fuel pump,, fuel filter and inj

Posts: 33 | From: oviedo fl | Member Since: 08/14/14 | IP: (2600:1700:b420:d) | Report this post to a Moderator


Pages: 1
Previous thread Next thread

Extra information
0 registered and 70 anonymous users are browsing this forum.

Galant VR4.org Moderator:  curtis, steve, atc250r, jcgalntvr4-244, cheekychimp, jepherz, Rausch, toybreaker 

Print Thread

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Thread views: 410

Rate this thread


News & Events: News | Events
Galant VR-4: Newbies | General VR4 Discussions | Technical Discussions | How To and Info Archive
Marketplace: Parts For Sale | Cars For Sale | Good Guys | Bad Guys
Community: Members' Showcase

Contact Us | Privacy statement GalantVR-4.org

Generated in 0.238 seconds in which 0.225 seconds were spent on a total of 14 queries. Turbo powered.


Hertz's Galant VR-4 Page